I Charytatywne Zawody Strzeleckie AKADEMII PROCHU I OGNIA

I Charytatywne Zawody APO odbyły się 19-10-2019 roku celem było zebranie pieniędzy na leczenie dwóch żołnierzy z regionu.

Adam Kowalski jest żołnierzem jednostki wojskowej w Ciechanowie. Od półtora roku walczy z nowotworem układu krwiotwórczego. Leczenie pochłania ogromne ilości energii, ale też pieniędzy – ciągłe dojazdy do szpitala w Warszawie, leki, ściśle określona dieta. Dlatego też wsparcie finansowe jest bardzo istotne.

Łukasz Rumiński to żołnierz 2 Ośrodka Radioelektronicznego w Przasnyszu. W maju zeszłego roku uczestniczył w wypadku samochodowym, w wyniku którego doznał złamania kręgosłupa szyjnego. Jedyną szansą Łukasza na powrót do sprawności jest kosztowna rehabilitacja.

Adam i Łukasz podjęli heroiczną walkę z przeciwnościami losu – tak jak przystało na żołnierza, wojownika. Nie pozostają bierni, robią wszystko co tylko mogą, żeby wygrać i jednocześnie sprostać codziennym obowiązkom. Poprzez niewielki gest każdy może przyczynić się do tego, by choć trochę ułatwić Im to niewyobrażalnie trudne zadanie. Ci dwaj twardziele są tego warci.

Zawody odbywały się w miejscowości Chotum. W zawodach wzięło udział 131 zawodników. Wszystkim gratulujemy świetnych wyników, a w szczególności zwycięzcom:
I miejsce – Monia Andy Idzikowscy
II miejsce – Mateusz Głażewski
III miejsce – Piotr Truszkowski
Dziękujemy wszystkim tym, którzy byli obecni na zawodach i dołożyli swoją cegiełkę dla sprawy.
Szczególne podziękowania należą się Kolegom z 2 Ośrodka Radioelektronicznego oraz 5 Mazowieckiej Brygady Obrony Terytorialnej, którzy poświęcili swój czas i pomagali podczas zawodów.
Pieniądze zostały przekazane Chłopakom.

Zdarzenie współfinansowane przez naszą fundację.

Posted in Bez kategorii.